Vårt team

 


 

Nicklas Dackhammar

 

Nicklas är en 23-åring från Askim, Göteborg. Precis som de flesta andra började hans karriär i Optimistjollen och E-jollen. Efter mycket framgång i dessa klasser började han segla 470 där framgångarna fortsatte bl.a en seger på JVM, något ingen svensk tidigare gjort. Nicklas styrka som rorsman är densamma som hans svaghet, hans vinnarskalle.

 

Johan ”Papi” Bäckström

 

Johan är den starkaste besättningsmannen i M32 Cup. Han har tidigare seglat både Laser och 49er. På båten är han en riktig krigare som om han måste kan skota in gennakern utan vinsch. När han inte seglar arbetar han som personlig tränare och tränare i triathlon.

 

Erik Armkvist

 

Erik är en stark karaktär med stort ansvar för laget. Utan Eriks peptalk och punchlines skulle teamet inte hålla ihop många träningspass. Han gör en kometkarriär inom segling och kommer tidigare från matchracingen.

 

Arvid Bildh

 

Arvid är en 22-åring från Smålands djupa skogar, Värnamo. Arvid har tidigare seglat Optimist, E-jolle och 49er. Han är teamets ”Rain Man” och gillar att matematiskt beräkna vindvinklar och masttrim, detta eftersom han pluggar på Chalmers vid sidan av seglingen.

 

Victor Hedberg

 

Victor är det senaste tillskottet till Speak@RaceTeam! I sina ungdomsdagar seglade han Laser med goda resultat. Victor är en kille som alltid har garvet nära. När han inte seglar gillar han att sköta om sina bilar. Därför var det självklart att han från första dagen i teamet skulle bli bilansvarig.

Sebastian Östling

Sebastian är äldst i laget och är den enda utav oss som har fått uppleva det goda 80-talet. Med två Olympiska spel i bagaget är han nu redo att axla ansvar i Speak@RaceTeam.

 

                                                                                                                                                                                            

   

 

"Att segla M32 är något spännande, något nytt precis som Speak@Raceteam. Vi kommer med M32:an och M32 Cup skapa en marknadsplattform som med gränsöverskridande möten skapar framgång på hav och land.

Katamaranseglingen är likt den mer kommunikationsintensiva fastighetsbranschen som är min yrkesvardag."

Fritjof Ahlstedt, VD för Speakat Fastighetstjänster.